A ] B ] C ] D ] E ] F ] G ] H ] I ] J ] K ] L ] M ] N ] O ] P ] Q ] R ] S ] T ] U ] V ] W-Z ]

Inici ] Entrada ] Calendari ] Bibliografia ] Enllaços ] Suport ] Consultes ] Efemèrides ] Responsable ] [ Bloc ]             

Missatges rebuts durant el segon semestre de l'any 2007

Preguntes, comentaris, dubtes, lloançes o crítiques sobre aquest portal que s'han rebut.

Sempre és molt interessant conèixer les opinions dels visitants i amics.

PRIMÀRIA ] Any 2006 ] Any 2007 (1) ] [ Any 2007 (2) ]

DIEGO (6-7) - Estimado Señor o Señora, Yo estoy escribiendo un libro del biografical sobre Sr. Catello, un coleccionista de arte italiano. Yo encontré que él estaba en el contacto con Sr. Miquel Massot (1883-1968) en los años cincuenta. Desgraciadamente yo no podría encontrar cualquier información o un biografy sobre el pintor del catalan. Yo sólo sé que Massot era un assistent de J.M. Sert y que él pintó en Barcelona (Palau del la Mùsica Catalana) y para el Basìlica de Santa Maria de Matarò. ¿Usted por favor podría ayudarme? ¿Usted tiene más información del biografical o cuadros sobre él? ¿Por ejemplo lo que él hizo después de la muerte de Sr. Sert (1945)?. Muchas gracias en los adelantos, cualquier información será muy útil para mí. Suyo fielmente.

JOAN (16-7) - Podeu comptar amb el meu total recolzament. Professor Titular d'Història Contemporània de la Universitat de València.

MANUEL (20-7) - Patrocinaria les dades d’Alfara del Patriarca (o de l’Horta), el meu poble, a la comarca de l’Horta Nord de València. Podríeu enviar un enllaç a la meua pàgina web de l’AELC. Espere les vostres notícies. |||| (21-7) Només una dada curiosa: vostés diuen que Alfara del Patriarca és un municipi de l’Horta del Nord. La veritat és que em sorprén aquesta denominació que no he sentit mai a ningú ni l’he llegida en cap lloc entre els llibres valencians ja que l’Horta es tota i una sola comarca que la ciutat de València trenca en dues subcomarques. Per aixó diem l’Horta Nord i l’Horta Sud. Aixó és, la part del nord o la del sud de l’Horta. L’Horta del Nord ens remet a un altre concepte. Sovint la gent del Principat comet aquesta mena d’errors, però si sóc jo l’equivocat m’ho diuen. Una abraçada, Manuel. |||| (22-7) Hola, això de l'Horta de l'Oest no ho havia setit mai i puc assegurar-li que conec ben bé la meua comarca i que tinc molts amics de tots els nostres territoris. Potser amb l'Horta de l'Oest es refereixen a Paterna fins a Torrent o cosa així. No ho sé. Bé, jo només volia dir-li que el nom conegut és l'Horta Nord, sense la preposició del. O siga, Alfara del Patriarca (l'Horta Nord. País Valencià o València). Quant a posar València ciutat com una comarca més em sembla una barbaritat. Propablement ho han fet tenint com a model Madrid. Evidentment, València ciutat no és ni l'Horta Nord, ni l'Horta Sud (ni l'Horta de l'Oest): sempre ha estat una cosa rarar i d'esquenes a la seua connurbació, tot i que ara la colonitze i castellanitze brutalment. Però, en fi, tot això són altres problemes. Jo crec que haurien de posar Alfara del Patriarca (Horta Nord) i poca cosa més. Però si vosté considera que tota la documentació oficial diu Horta del Nord, doncs mire... vosté mateix. Jo tinc tots els volums de la Gran Enciclopèdia i tots els suplements, etc. etc. però no pense ni mirar-m'ho. Gràcies i fins una altra.

ROMÁN (22-7) - Benvolguts Senyors: Fa algun temps que tinc lintenció de fer, en les estones lliures que em permetin les meves activitats, un estudi genealògic del cognom matern Permanyer i buscant per internet he trobat la seva referència. sobre don Francesc Permanyer.i crec que hi haurie de figurar que fou: President dels jocs florals (1860) Alcalde de Barcelona 1856), Vicepresident del Congrés i Ministre d'Ultramar (1864). De don Joan Permanyer i Ayats hi manca dir que fou: Notari, President de l'Ateneu 1897-1898, President de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Barcelona. Atentament.

JOSÉ (25-7) - Estimados Señores, Escribo a ese portal, a fin de consultar si en sus bases de datos existe mayor información sobre los personajes citados a continuación: Zapata de Calahorra, SanchoZapata de Calatayud, Garcia Sánchez; Zapata de Tarazona, Pedro Pérez; Zapata de Tarazona, Ximeno Perez; Zapata de Valtorres, Blasco Pérez y Zapata de Valtorres, Sancho Sánchez. En particular, estoy interesado en mayor información sobre el parentesco entre ellos, ya sea que ustedes la posean o puedan referirme a otra(s) fuentes. Agradeciendo de antemano la atención prestada a este mensaje. Se despide Atentamente. |||| (31-7) Estimado Señor Piera. Mil Gracias por su respuesta y valiosa información. Voy a tomarle la palabra al consultarle si existe algún enlace con las fuentes de donde ustedes han tomado la información para el directorio de personajes catalanes. Si bien su ayuda me ha sido de gran valía en aclarar los datos del origen de esta familia, el estudio también abarca  las siguientes tres (3) generaciones de las ramas de los Zapata de Calahorra, Tarazona, Alcolea, Calatayud, y Tous, con un dato particular que no he podido aclarar en ninguna de las fuentes que he consultado, que és la relacion de Doña Inés Zapata , amante del rey Pedro de Aragón con todos estos Zapatas. Así mismo los linajes de los Lihori, Ximenes de Embúm, Gil de Vidaurre  y especialmente los Erill con sus entronques (igualmente muy desglosados por ustedes en el directorio de personajes) entre otras familias. Gracias de antemano por su ayuda. Atentamente.

VICTÒRIA (30-7) - Senyors: Em dirigeixo a vostès per a sol·licitar informació referent a una Biografia, corresponent a Joan Rovira (Barcelona, 1824 - Nova Orleans, EUA, 1849), de professió metge. Estic molt interessada a ampliar les dades que posseeixo ja que aquest senyor era rebesavi del meu marit; i estic  en el procés d'ampliar dades sobre l'estudi biogràfic dels metges que havien en la família entre ells Joan Rovira. Comentar-los que estic disposada a ampliar-los i aportar-los les dades que siguin en el meu poder. Sense altre particular i a l'espera de rebre una resposta el més ràpidament possible, els saluda cordialment.

JOAN (4-8) - Benvolguts amics. Fa temps que estic fent recerca de història i documentació del meu besavi Ramon Nolla i Martí. En el vostre llistat alfabétic he trobat que el mecioneu. Una dada que no us consta es la de la seva mort. Jo us la puc donar. Va ésser el 9 de Desembre de 1910. No hi ha cap diccionari consultat per mí que el faci constar. Per tant sou els primers en saber-ho. Tinc un bon grapat de documents d’ell i un diari personal molt interesant de la seva trajectòria en la tercera guerra carlista, molt relacionat personalment amb el rei Carles VII. Crec que puc trobar mitjançant vosaltres més biografia i dades. Em podeu donar informació ?. Si cal vindria a on fos per recollir-la i donar-vos a canvi tota la que tinc, que com he esmentat es molt amplia i valuosa. Espero il.lusionat es poseu en contacte amb mí per teléfon ó correu electrònic. Salutacions cordials. |||| (6-8) Benvolgut Ramón Piera, Molt agraït per la vostra informació i interés per la recerca del meu besavi que tant m’il.lusiona. Si sou tan amables i trobeu un moment per adreçar-me als historiadors del carlisme, crec que serà bonic i interesant per totes les parts d’intercanviar informació, i de retruc com no, us la pasaré a vosaltres, per cert una tasca molt encoratjadora pels catalans que volem retrobar la nostra història. Si ho creieu oportú i  mentrestant, podriem trobar una data el mes de Setembre ó Octubre per coneixe’ns. Fins aviat.

TET (17-8) - Es extrany l'any de la mort de: Abadal i Bohigas, Ignasi (Manresa, Bages, s. XVIII – 1815) Impressor. Fill d'Ignasi Abadal, al qual succeí a l'obrador familiar de Manresa, que ja en vida del seu pare anà derivant cap a la impressió corrent l'antiga especialitat familiar de xilografia. El seu pare: Abadal, Ignasi (Manresa, Bages, s. XVIII – 1813) Gravador. Fill d'Andreu Abadal. I el seu fill: Abadal i Soler, Josep (Manresa, Bages, s. XIX – 1889) Impressor. Fill d'Ignasi Abadal i Bohigas. Representant i continuador de la família d'impressors i gravadors. Sembla més lògica una mort el 1851, per exemple.

IMMA (31-8) - Hola, Us demanaria si fou possible em faciliteu el correu electronic de Marc (3-6-06), aixi es com surt a la consulta. Diu que està fent l'arbre geneologic dels Homdedeu, i jo el tinc molt avançat. Moltes gràcies.

ELENA (18-9) - Benvolguts senyors, Abans de res felicitar-los per aquesta tasca tant interessant que estant fent i important sobre la recopilació de la nostra identitat catalana. A part d’això visitant l’apartat de cognoms he trobat una relació del cognom Pertusa així com informació sobre l’Església d’Àger i la de Corçà. El motiu d’aquest correu és per què tinc interès sobre el cognom abans esmentat atès que estic preparant una tesis per a obtenir el títol superior de genealogia i estic recopilant tanta informació com puc tant per Internet com personant-me als llocs on es pot trobar informació familiar pròpia. A continuació els dono una relació dels apartats en els quals voldria consultar per tal que vostès em diguin com puc aconseguir-ho: Pertusa, Francesc de (País Valencià, s. XV) teòleg - Pertusa, Jaume de (?, s. XIV  - s. XV) cavaller - Pertusa, Joan de ( ?, s. XIV – s. XV) cavaller - Pertusa, Joan de ( ?, s. XV) cavaller - Pertusa, la Església d’Àger (Noguera) - Pertusa, la Antic santuari marià de Corçà. (Baix Empordà). Moltes gràcies per la seva atenció. Quedo pendent de la seva resposta i aprofito l’avinentesa per enviar-los una cordial salutació. |||| (9-11) Molt Agraïda per la seva desposta.

JOSEP M. (1-10) - Hola Ramon, Fantàstic el directori dels PP.CC. Has pensat d’anar-ho volcant a la wikipèdia?.

ANNA (5-10) - He arribat a coneixer els meus origens fins a un avanspassat que va neixer a Alàs i Cerc, que es deia Pau Guitart Cervós, voldria saber si es descendent d'algún dels que he trobat a senselímits. També els agraïria si em puguessin facilitar algún genealogista que em continués l'arbre.

JAUME (16-10) - Benvolguts senyors, Gràcies per la ingent tasca que esteu fent. Jo hi he arribat cercant informació d’una familia molt important dels ss. XIV al XVI. En concret, cerco informació sobre en Joan (Stalrich) çaBastida o Sabastida, fill –suposo- del Joan Sabastida que figura a la vostra BBDD, i que va ser Governador de la Cambra Règia de Sicilia, mort vers el 1471. Del fill, no en tinc cap dada més que sembla ser que va ser veguer del Rosselló cap el 1510. Teniu accés a alguna dada addicional?. Moltes gràcies per endavant. |||| (9-11) Benvolgut senyor Piera, les seves dades m'han estat valuosíssimes per a un estudi que estic fent. Rebi si-us-plau, la meva més sincera gratitud. Rebi una salutació ben cordial. Sincerament.

ANNABenvolguts/des, He estat mirant la vostra pàgina web “tot sobre els Països Catalans” perquè la nostra Fundació està gestionant una exposició titulada “Madorell, una vocació pel còmic” de l’Ajuntament de Molins de Rei. Josep M. Madorell va néixer a Molins de Rei i aquesta vila ha organitzat aquesta exposició antològica d’aquest ninotaire/dibuixant, màxim representant de la línia clara a Catalunya. Tenim un web que parla de Madorell i en dóna informació. M’interessaria que m’informéssiu de com podem lligar el link del web Madorell amb el seu nom a la vostra pàgina web. Es una manera de donar a conèixer i difondre a aquest dibuixant que ha representat tant per a la cultura catalana, sobretot vinculat a Cavall Fort. Espero la vostra resposta. Atentament.|||| (9-11) Moltes gràcies Ramon per la rapidesa de la vostra contesta. L'adreça del web de Josep M. Madorell és: http://www.molinsderei.cat/madorell/, per la nostra banda, també demanaré que s'afegeixi el vostre link a la nostra pàgina. Si necessiteu més informació, només cal que us poseu en contacte amb mi.

ANTONIO (31-10) - Buenos días, estoy interesado en poder acceder a una web, en la cual pueda tener acceso a la obra del pintor/escultor Agustín Guasch, que he logrado acceder a través de su página. “Guasch i Gómez, Agustí  (Barcelona, 1913 - ) Escultor, pintor i dibuixant”. Saludos cordiales, Agustí Martí.

OVIDIO (7-11) - Hola: un pequeño detalle. Decis que aqui se puede encontrar cualquier dato referente a las tierras de lengua catalana. Aplaudo la dedicacion y el exito por haber consegido tanta informacion. Pero debo decir que en el valle de Cofrentes, al cual se alude en el termimno Eudeima, se habla castellano. Aunque pertenece a la provincia de Valencia desde 1281 por el Tratado de Campillo. No lo digo para que elimineis de la pagina web el valle. ¡Eso faltaba! La verdad es que no se como resolver este pequeño conflicto. Lo dejo a vuestra consideracion, en la seguridad de que aceptare de buen gusto lo que decidais. Atte.

IMMA (22-11) - Per raons d'estudi, necessitaria aconseguir dades del pintor Pere Homdedeu. Gràcies.

SEBASTIÀ (4-12) - Hola, per casualitat he conegut el vostre projecte i em sembla molt interessant. Voldria però afegir la informació de la data de la mort del meu avi, Jeroni Juan i Tous, que va ésser el 1983. Cordialment.

PAU (12-12) - M'intersso en persones nescudes a Manlleu amb el cognom Collell (Culell) entre 1805 i 1830. Envieu-me instruccions sisplau.

Tots els missatges anteriors s'han contestat el més ràpid i millor que s'ha sapigut.

Si tenen alguna pregunta, dubte o estàn interessats en qualsevol qüestió, poden enviar un .Inici pàgina

A ] B ] C ] D ] E ] F ] G ] H ] I ] J ] K ] L ] M ] N ] O ] P ] Q ] R ] S ] T ] U ] V ] W-Z ]

Logo de Dades dels Països CatalansEntrada ] Calendari ] Bibliografia ] Enllaços ] Suport ] Consultes ] Efemèrides ] Responsable ] [ Bloc

© 2006-2016 / Ramon Piera i Andreu ---- Llicència Creative Commons