A ] B ] C ] D ] E ] F ] G ] H ] I ] J ] K ] L ] M ] N ] O ] P ] Q ] R ] S ] T ] U ] V ] W-Z ]

Inici ] Entrada ] Calendari ] Bibliografia ] Enllaços ] Suport ] Consultes ] Efemèrides ] [ Responsable ] [ Bloc ]             

El Col·leccionista de Dades

Ramon Piera i Andreu (jo mateix)     Abans de res, permeteu-me que em presenti. El meu nom és Ramon Piera i Andreu i vaig néixer a Valls (Alt Camp), l'any 1957.

     Aquest és un projecte personal iniciat l'any 1975 en que vaig començar a omplir una fitxa per a cada dada sobre els Països Catalans que trobava a qualsevol mitjà (llibres, diaris, revistes, etc.).

     Al principi només era per conèixer millor el territori, el seu passat i els seus personatges, en una època en que aquesta informació havia estat amagada per la dictadura franquista. 

     Amb el temps, aquesta afició es tornà passió, ja que qualsevol moment que tenia ho aprofitava per omplir més i més fitxes, primer a mà i després amb màquina d'escriure. Vaig arribar a tenir-ne més de 75.000, i en aquells temps, per motius de feina, tenia freqüents canvis de residència (podeu imaginar-vos el que era transportar tota aquesta informació).

     Fins que al començament dels anys '90 vaig començar a passar-les a l'ordinador, sempre aprofitant els moments lliures i robant moltes hores a la son i a l'oci (als amics i a la família els hi vull agrair molt sincerament la seva paciència).

     Al setembre de 2006 vaig decidir compartir les dades amb tot el món, posant-les a l'abast d'aquells que volguessin conèixer i estudiar unes terres que per a molts no són prou enteses, però que per a mi són molt estimades.

Amb el Sr. Ciurana, ex-batlle de Lleida     Actualment, la passió s'ha tornat obsessió, i dedico el poc temps de que disposo a actualitzar i modificar les dades i al mateix temps, cercar més informació per a ampliar-les. Tot i què m'està costant molts deutes i algun problema de salut, ho faig amb molta il·lusió i satisfacció personal. 

     El meu objectiu seria poder-m'hi dedicar única i exclusivament a aquest projecte, per tal de fer-lo avançar molt més de presa, però es necessari els diners per a viure, i de moment tinc que guanyar-me la vida per una altra banda. Tot i això, estic cercant ajudes i subvencions d'entitats, empreses o particulars que creguin que la informació que conté s'ho val. Naturalment, si coneixeu, podeu o teniu la possibilitat de col·laborar, us ho agrairé immensament. Podreu trobar més informació a la pàgina de Suport.

    La meva màxima satisfacció és comprobar com cada vegada més persones de tot el món visiten les Dades dels Països Catalans i que tota la informació que hi ha en aquestes pàgines sigui aprofitada pel màxim possible de gent interessada en conèixer una mica més les terres de parla catalana.

     Estic a la vostra disposició per a qualsevol qüestió que cregueu convenient.

     Salutacions cordials.

Ramon Piera i Andreu   (el col·leccionista de dades) 

A ] B ] C ] D ] E ] F ] G ] H ] I ] J ] K ] L ] M ] N ] O ] P ] Q ] R ] S ] T ] U ] V ] W-Z ]

Logo de Dades dels Països CatalansEntrada ] Calendari ] Bibliografia ] Enllaços ] Suport ] Consultes ] Efemèrides ] [ Responsable ] [ Bloc

© 2006-2016 / Ramon Piera i Andreu ---- Llicència Creative Commons