A ] B ] C ] D ] E ] F ] G ] H ] I ] J ] K ] L ] M ] N ] O ] P ] Q ] R ] S ] T ] U ] V ] W-Z ]

Inici ] Entrada ] Calendari ] Bibliografia ] Enllaços ] Suport ] Consultes ] Efemèrides ] Responsable ] [ Bloc ]             

Missatges rebuts l'any 2006

Preguntes, comentaris, dubtes, lloançes o crítiques sobre aquest portal que he rebut durant l'any 2006.

Sempre és molt interessant conèixer les opinions dels visitants i amics.

PRIMÀRIA ] [ Any 2006 ] Any 2007 (1) ] Any 2007 (2) ]

MARC (18-4) - Bon dia. En la dades dels països catalans es trata d'une biografia de "Joan Angelats militar" en Balears. com es pot obtener ?. perdon per las faltas. |||| (20-4) - moltes gracies, seria posible obtener mes infomacions ? familia, origen ... en cuala publicacion ?. Gracies per su ayuda.

CARME (23-5) - Pedoneu, però no hi he trobat informació sobre la Companyia Literària Ginesta d'Or. Atentament.

GIL (31-5) - Us haig de dir que teniu una dada equivocada a la informació de dades de personatges dels Caïsos Catalans. El tal Asprer i Sabric, Francesc d’ (militar austriacista), ha de dir Francesc d’Asprer i Talric. És un avantpassat meu, cap de l’exèrcit de la ciutat de Barcelona durant el setge de la guerra de successió de Barcelona, comte de Fogonella i anterior governador de Tarragona durant l’esmentada guerra. Fill del conseller en Cap Francesc d’Asprer i Palós. Natural de Sant Joan de les Abadesses, els seus descendents vius hagueren d’exiliar-se després de l’onze de setembre de 1714 a Viena. He trobat la mateixa errada a la Gran Enciclopèdia Catalana. En comptes de Sabric ha de dir Talric o Talrich, segons la ortografia sigui pre o post-fabriana. Salutacions cordials.

OSCAR (10-6) - Buongiorno, non scrivo catalano o spagnolo ma posso leggere. Gradirei, per cortesia, sapere se esiste un libro, dei libri o articoli che trattino della vita di Antoni Tallander detto Borra Mossen. Molte grazie. |||| (12-9) - Molte grazie per le informazioni su questa persona di cui avrei piacere conoscere maggiori dettagli.

CARME (16-6) - Benvolguts, Estic intentant recopilar informació sobre l'aquarel·lista Suzanne Davit i he vist que vosaltres en teniu una biografia al vostre arxiu. Podria consultar-la?. Moltíssimes gràcies i enhorabona per la vostra iniciativa!.

JOSEP M. (7-8) - Veig que no figura l'anunciat Martí Madern Carreras, nascut a Cabanes, mort a Cervera el 1975, paleontòleg. Una collecció de fòsils està al Museu de Paleontologia de Barcelona (sobre la flora de la Segarra -Lleida-). |||| (29-8) - Benvolguts: després d'una absència de Tàrrega (Urgell) on passo part de l'any, trobo la seva amable carta sobre el meu pare, Martí Madern Carreras. Li agraeixo el seu interés i em plau, més que escriure algunes ratlles sobre la tasca del pare, enviar a l'adreça que em facilita un excel-lent Butlletí informatiu del Centre Municipal de Cultura de Cervera sobre "Martí Madern i la paleobotànica de la Segarra". Allí trobarà amplia informació sobre la vida i obra del Sr. Madern. Repeteixo el meu agraiment per tot el que puguin fer per aquesta obra en una matèria poc popular, però que ha merescut un lloc important al Museu de Geologia de Barcelona, a qui vaig donar prop d'un miler d'exemplars de fòssils d'aquesta comarca.

MANEL (9-8) - Necessito, amb urgència, alguna referència a la premsa de Barcelona o Sarrià, sobre els actes d’inauguració del Funicular de Vallvidrera, del 24 d’0ctubre de 1906. La línia era del Ferrocarril de Sarrià a Barcelona i, aleshores, Sarrià era un municipi independent.

BRUNO (21-8) - Buenas dias, me llamo Soliveret Bruno, soy frances pero mi abuelo fue nacido de Alcudia en mallorca 1896. Ago buscas généalogicas para encontrar la historia de mi familia en mallorca (y cataluña) desde años. Hoy por la primera ves he encontrado tu pagina sobre internet y (mis ojos no lo creen) veo esto: Soliveret, Jaume (Alcúdia, Mallorca, 1687 - Palma de Mallorca, 1757)  Frare observant   B B. Creo entender que el secundo B significa que existe una biografie sobre este Jaume Soliveret (que no conosco). Tengo mucho ganas de poder leir este biografie y otra informacion si hay. Si puedes decir me como hacer para esto sere muy muy muy contento porque el Soliveret mas antiguo que he encontrado ha nacido en 1856 en Alcudia. Esto es muy importante para mi y espero que voy a recibir algo de tu parte. Con muchas gracias espero, hasta prunto.

LAILA (7-9) - Hola, Fa un parell de mesos varem accedir a una informació que habieu penjat vosaltres i que no he pogut tornar a trobar. Es tracta d'unes biografies de pintors. M'interessa en concret informació sobre l'aquarelista Jose Civil Picarin. Moltes gracies.

TONI (7-9) - Hola, Realment heu fet una feina increïble. He anat a mirar coses diverses i m'he quedat parat de la feina feta. Només un detall que he trobat. El meu poble, Castellnou d'Oluges, figura en una denominació antiga (ja fa molts anys abandonada): Castellnou d'Oluja. A més, a la vostra web consta com a component del municipi de la Prenyanosa. Aquest municipi va desaparèixer l'any 1972, i va ser absorvit per Cervera. Altres poblacions afectades, a banda de la mateixa Prenyanosa, van ser Queràs i Malgrat, que des d'aleshores pertanyen a Cervera. De tota manera, aquesta dada no vull que taqui la brillant feina de recerca que hi ha al darrera. Salutacions.

DANIEL (8-9) - Desitjaria poder obtenir informació de l'escultor Josep Busquets Òdena, nascut a Fontscaldes. Voldria saber la data de naixement i la de mort. Moltes gràcies.

ORIOL (12-9) - Benvolgut Ramon, Sóc del setmanari Canvi 16/Cambio 16. Aquesta setmana, a través de Vilaweb, ens ha arribat la notícia del seu projecte de crear i consolidar un directori dels Països Catalans. La veritat és que ens interessaria molt parlar amb vostè per conèixer més detalls sobre aquesta idea. Havíem pensat dedicar un parell o tres de pàgines del proper número a explicar el projecte. Prego es posi en contacte amb mi tan aviat com li sigui possible. Esperant una resposta... Moltes gràcies per l'atenció!.

MARTÍ (12-9) - Hola Ramon, T'escric del diari electrònic VilaWeb. La setmana passada vam rebre un missatge on ens informàveu de l'ingent projecte del Directori dels Països Catalans. Voldria fer-vos algunes preguntes per preparar-ne un article per al setmanari "Presència", amb el qual col·laborem. D'entrada, a què us dediqueu, professionalment i formativament? Què us va empènyer, fa 25 anys, a començar a recollir tota mena de materials relacionats amb els Països Catalans. Hi ha alguna sistematització a l'hora de recollir les dades i classificar-les? Quanta gent hi ha participat, fins ara? No heu trobat cap ajuda econòmica per tirar endavant el projecte? Heu sol·licitat subvencions? Per què ara penseu que cal abocar tota la informació a internet: no hi ha cap iniciativa semblant que ja ho hagi fet? Els continguts que han de completar cada fitxa, ja estan redactats, o bé s'han de trobar, contrastar i escriure? Amb quin sistema informàtic preveieu entrar els continguts i actualitzar les fitxes (potser un Wiki, com la Wikipedia)? Quan es farà pública la manera de poder col·laborar en aquesta segona etapa? Moltes gràcies.

ENTESA (12-9) - No hi han regidors?. Entesa dels Olesans – ICV - L'alternativa per Olesa.

MARC (12-9) - Benvolguts, En primer lloc, us voldria felicitar per la feina feta i el fet d'oferir-la públicament. Tanmateix, us voldria comentar que aquest tipus de feina col·laborativa que voleu fer és el tipus de  feina que fa temps es fa amb els "wikis". La Wikipedia i especialment la versió en català n'és l'exemple més important. D'altra banda, possiblement el millor per a tothom seria que trasllàdessiu a la Wikipedia en català tota la vostra informació, a més a més que us estalviaríeu la infrastructura. L'objectiu de la Wikipedia és fer la major enciclopèdia en català, és a dir, aplegar tot el coneixement en català. Això no exclou que mantingueu una wiki vostra pròpia paral·lelament, si així ho volguéssiu. Són només uns quants comentaris i suggeriments, per si no els haguéssiu tingut en compte. També us vull comentar que personalment estic interessat en fer mapes lliures de fets històrics,  noms geogràfics o qualsevol altra informació dels Països Catalans que es pugui expressar geogràficament. Si tinguéssiu la informació categoritzada per temes, es podria fer una gran feina. Cordialment.

JOSEP (12-9) - Soc periodista i em dedico a la informació des de 1964. Fa vint anys vaig començar a treballar en un llistat similar vostre però relatiu solament a persones i limitat a l'àmbit geogràfic de les Terres de l'Ebre (comarques de Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d'Ebre). És més extents quan a informació ja que inclou totes les dades que he pogut trobar sobre cada personatge desconegut i un resum dels personatges més coneguts i ja inclosos en enciclopedies (entre dues i deu ratlles). Per ara disposo d'un parell de centenars de noms. Si ho voleu us el puc fer arribar encara que d'aci a un tremps perquè ara estic remenant i posant ordre. Salutacions.

ACM (12-9) - Benvolguts amics, Hem rebut un correu vostre on ens convideu a consultar el vostre treball, i revisar les dades que hi apareixen. Tot i que deveu tenir la nostra adreça de correu electrònic, no hem sabut trobar les dades de la nostra entitat en aquest directori. Per tant, us passo la informació que fa referència a la nostra entitat, per si considereu convenient d'afegir-la-hi. Associació Catalana de Municipis i Comarques. Per qualsevol dubte, estem a la vostra disposició.

JOAN (12-9) - En primer lloc, hola des del sud del País Valencià! He vist la notícia sobre el directori a Vilaweb i m'ha semblat una idea interessant. Per això, com a suggeriment, he pensat que potser us seria positiva alguna mena d'integració amb el projecte Viquipèdia en català. Si bé potser no us interesse que aquest projecte us absorbisca la informació completament, sí que podeu tenir-hi vincles que us serien d'utilitat ja que la gent sol estar prou ben disposada a col·laborar-hi. Penseu per exemple en el cas de la informació sobre municipis. A més, en la mesura que compartiu informació amb aquest projecte, podrem fer la llengua catalana pujar al rànquing de llengües quant al volum d'informació que ofereix cada una d'elles. Ànim i endavant!, Joan. P.d.: per cert, la meua vinculació amb la Viquipèdia és només com a col·laborador ocasional, i des d'aquesta perspectiva us he parlat de com podríeu enfocar el vostre projecte.

CARLES (12-9) - Us felicito per la iniciativa del directori dels PPCC que avui s'esmenta a Vilaweb. Sobre la forma més adeqüada de publicar a Internet tota la informació de què disposeu, heu valorat la possibilitat d'aprofitar el projecte de 'wikipedia.org' o, si més no, la seva filosofia?. Salutacions cordials des de Moià.

JOSEP M. (12-9) - Hola!. He vist a Vilaweb l’anunci de la vostra iniciativa i em sembla magnífica. Em podeu afegir al mailing, si en teniu, per estar-ne al corrent i linkar la meva web casolana al vostre motor de cerca si n’acabeu tenint un?.

JORDI (12-9) - Acabo de llegir la vostra pàgina al Vilaweb.cat. Res mes que felicitar-vos per l’idea que heu tingut. I dir-vos que si pus ser útil en algun concepte endavant¡.

JOSEP (12-9) - Correccions: Ainaud i Sánchez, Enric (Alacant, 1875 - Barcelona, 1958) Violinista - Ainaud i Sánchez, Josep (Alacant, 1868 - Barcelona, 1916) Pintor i escenògraf - Ainaud i Sánchez, Manuel (Barcelona, 1885 - 1932) Artista i pedagog.

JUAN (12-9) - Primerament deixeu-me felicitar-vos per la feinada que heu fet, ja tinc ganes de veure'n els continguts. En segon lloc aquí teniu una proposta: Si teniu problemes d'espai potser estaria bé que contribuíssiu a l'edició catalana de la wikipedia que actualment té uns 39000 articles i està al lloc 21 del rànquing mundial. La wikipedia creix amb les aportacions de milers de voluntaris que afegeixen i milloren els articles. El resultat és una enciclopèdia lliure que qualsevol pot editar. Crec que el millor seria que amb la informació que teniu creéssiu el portal Països Catalans que encara no està fet a la wikipedia catalana. Si no voleu abandonar el vostre portal seria bo afegir o permetre que s'afegeixin els continguts de què disposeu a la wikipedia per contribuir a fer més gran l'enciclopèdia lliure catalana. Pràcticament doblaríeu els continguts actuals i el català estaria entre les 10 primeres llengües. Per això tan sols cal que l'informació que publiqueu estigui en una llicència lliure compatible amb la de la wikipedia. Sort amb el projecte i no dubteu a preguntar si us queda algun dubte!.

HIPÒLIT (12-9) - "Nonasp Municipi de la Terra Alta: 111,09 km2, 177 m alt". El meu poble fa uns anys es ficava dintre de la comarca de la Terra Alta, però des de fa poc temps s'inclou al Matarranya. Gràcies.

RICARD (12-9) - Tios: Enhorabona pel que esteu fent. Jo ací a Alcoi estic també elaborant un diccionari de temes alcoians. De seguida, i si ho se fer, us envie les més de mil entrades que tinc i que vaig augmentant cada dia. Podeu donar-li'n l' ús que estimeu convenient. M' agradaria que moltes de les veus que us lliure les fiucareu al diccionari, però la darrera paraula la teniu vosaltres. Salutacions.

CARLES (15-9) - Hola Ramon, en primer lloc moltes felicitats per la feina realitzada. I després comunicar-te que d'encà fa uns anys un petit grupet de persones vam ininiciar una tasca com la teva i encara hi som, i anem fent. És tracta del Centre de Recerca i Documentació Pau Vila. El projecte és global: dades bibliogràfiques i dades estadístiques. Hem fet alguna cosa, sobre dades estadístiques i alguna cosa més. Ara estem embrancats a recollir dades estadístiques sobre el Baix Llobregat i si podem farem un seguiment de les eleccions de l'1 de Novembre. Podríem establir algun mecanisme de col·laboració? Si vols quedem un dia i en parlem. Fins mol aviat. Salut.

MIQUEL (25-9) - Benvolgut Sr. Piera, en primer lloc, donar-li l'enhorabona pel projecte que heu engegat i que considero haurien de prendre exemple de la vostra iniciativa tant administracions públiques com privades, per tal de confegit, simultàniament, bases de dades com la vostra arreu dels dominis de parla catalana. Passant a un altre ordre de coses, estic molt encuriosit en les dades biogràfiques que em pogueu oferir de Miquel dels Sants Font i Martí, escriptor del segle XIX, donat que un humil servidor, n'és posseïdor del seu nom i cognom, donat que em dic Miquel dels Sants Font i Poquet, i a imatge i semblança del citat, a més d'editor, també som humil autor de divulgacions històriques de la meva illa nadiva, Mallorca. Sense més, us demanaria si em podeu facilitar algunes dades sobre el sotsdit, i us emplaço igualment a què si ho considereu oportú, consulteu la nostra web, que tal volta, vos pugui esser útil en algun moment. Atentament.

MANEL (27-10) - Hola Ramon, hem vist que les dades que dones a la teua pàgina web sobre "l'Ateneu Enciclopèdic Popular" son erronies. Ateneu Enciclopèdic Popular - 1902-1939, 1980 fins ara... Atentament. |||| (28-10) – Gràcies i molta salut i força.

ISMAEL (1-11) - Sóc un estudiant de 7 anys i estic buscant una biografia resumida de Guifré El Pelós per fer un treball per a l’escola. Podria ajudar-me?. Gràcies. |||| (3-11) – Moltes gràcies per l’ajut.

JAIME (10-11) - En un apartado, que no sé muy bien a qué se refiere, se cita a un señor de Lécera: Foz i Tena, Amadeu  (Lécera, Saragossa, Aragó, 1913 - )  Metge. Les ruego me informen qué significado tiene. Soy un investigador de la historia de Lécera. Atentamente. |||| (11-11) - Estimado señor: Agradezco la rapidez y amabilidad de su respuesta. Como quizá haya visto en mi web, en ella voy colocando una breve biografía de los leceranos que han destacado en algún aspecto, por lo que le agradecería que me enviase alguna foto de este lecerano de nacimiento y toda la información posible para realizar un biografía lo más completa que sepa de él (trabajos publicados, cargos que ostentó, fechas...) En cuanto al el idioma en que me envía los datos, no hay problema que sea en catalán, pues yo lo entiendo prácticamente todo, aunque quizá no sepa exactamente algunas palabras para poderlas traducir al castellano, por lo que le agradecería lo hiciese usted que seguro está más capacitado que yo. Si la biografía la quiere hacer usted, no tengo ningún problema sino todo lo contrario, pero le ruego me facilite sus datos para ponerlos en la misma como autor. En el plano personal del Dr. Amadeu, me gustaría contactar con la familia para saber de qué familia lecerana descienden y cómo es su emigración a Cataluña. Gracias por todo y reciba un cordial saludo. |||| (27-11) - Una vez más, gracias por su amabilidad. Si necesitase algo más me pondré en contacto con usted. Igualmente, puede contar con mi colaboración en lo que pueda ayudar. Saludos cordiales.

JOAQUIN (15-11) - Estimados sres. para unas biografias veterinarias necesitamos datos acerca de una de las figuras que están en su página les agradeceriamos nos enviaran datos sobre el veterinario y farmaceutico Joan Homedes Ranquini. Atte.

JOSÉ M. (16-11) - - Amics, vos adjunte la veu Almerich Iborra, Josep Manuel, escriptor i geògraf. Autor de una veintena de llibres sobre el patrimoni cultural i natural del Pais Valencia. Gràcies i enhorabona per la vostra llavor. Una abraçada. |||| (17-11) - Gràcies. No dubteu en demanarme quansevol col.laboració. Una abraçada.

NICOLAS (24-11) - Estimado señor, Encontré su página Web buscando el apellido Vidal-Quadras en el Internet. Soy descendiente de Alejo Vidal-Quadras (1826-1914, casado con Maria Mercedes Villavecchia y Busquets, hermano del numismático Manuel Vidal-Quadras, abuelo del pintór Jose Maria Vidal-Quadras Villavecchia, bisabuelo del pintór Alejo Vidal-Quadras Veiga). Que datos (biografías, fotos, documentos, etc.) tiene usted sobre las familias Villavecchia y Vidal-Quadras? Puede usted mandarmelos por correo electrónico? Muchísimas gracias.

ANTONIO (26-11) - Hola. Necessito informació relativa a: Masia i Esglesia dita Partagas al terme de Calders. |||| (27-11) - Hola. Certament la finca era el Llucià, que per les seves dimensions, podria denominar-se perfectament la Sala de Llucià. Partagás, on encara no he estat, son -segons m'expliquen- uns enterraments. L'altre dia, en una reunió, va sorgir un nom que crec recordar com la Sala de Comellades o semblant, la finca ha de localitzar-se per la zona de la Vall del Corb. I en tractar-se d'una Sala, parlem ja d'una casa notable i economicament forta en algun moment del passat. Quan als meus relats -si us son d'algun profit- podeu fer-ne l'us que us calgui. Quan a les imatges de la Galeria Fotografica, únicament cal que citeu la procedència. Gràcies per la vostra ràpìda resposta.

CARLOS (11-12) - Deseo encontrar la biografia de Lluis Pages Casamitjana, escultor. Gracias por su ayuda.

JUAN J. (13-12) - ¿Com podriem  conseguir una fotografia del monument als Paisos Catalans a Guardamar de Segura: "Des de Guardamar a Salses, des de Fraga a Mahó ..." (situat al final del Passeig Maritim)?. Gràcies.

Tots els missatges anteriors s'han contestat el més ràpid i millor que he sapigut.

Si tenen alguna pregunta, dubte o estàn interessats en qualsevol qüestió, poden enviar un .Inici pàgina

A ] B ] C ] D ] E ] F ] G ] H ] I ] J ] K ] L ] M ] N ] O ] P ] Q ] R ] S ] T ] U ] V ] W-Z ]

Logo de Dades dels Països CatalansEntrada ] Calendari ] Bibliografia ] Enllaços ] Suport ] Consultes ] Efemèrides ] Responsable ] [ Bloc

© 2006-2016 / Ramon Piera i Andreu ---- Llicència Creative Commons