Missatges rebuts durant el primer semestre de l'any 2007
Preguntes, comentaris, dubtes, lloançes o crítiques sobre aquest portal que s'han rebut.
Sempre és molt interessant conèixer les opinions dels visitants i amics.
[ PRIMÀRIA ] [ Any 2006 ] [ Any 2007 (1) ] [ Any 2007 (2) ]
ALVARO (6-1) - Estimat senyor: Li escric per la informació que apareix en la seua pàgina web relativa a la Baronia de Purroi, ja que sóc el webmaster de la pàgina web de purroy, a més d'investigador sobre la dita baronia. Pel que observe en la seua pàgina i en la Gran enciclopèdia catalana, crec que hi ha hagut un xicotet error terminològic. Per les dades que vostés aporten (li rogaria, si no li importa m'enviara la informació que té sobre esta baronia perquè igual posseïx dades que són interessant per a mi), vostés donen a entendre que la baronia de purroi pertany al municipi de Purroi de la Solana (Osca), actualment pertanyent a Benavarri, però açò no és així. La baronia de Purroi que vostés mencionen, que és l'única que existix, pertany al municipi de Purroi però no de Purroi de la solana sinó Purroi a seques o Purroi de Jalón, en la província de Saragossa, i que, per tant no està en la franja de llevant. A Pesar d'açò, alguns barons de Purroi han tingut un protagonisme destacat en la vida catalana, així D. Cirilo Franquet i Beltran va ser un destacat eminent i personaje important en la província de Tarragona (sale la seua biografia en l'enciclopèdia Espasa) a més d'un destacat participant en la defensa de Gandesa. Segons tinc entés, però no lo he pogut confirmar, el seu fill José Franquet Donarà va ser alcalde de Barcelona i un baró més anterior, Juan Antonio Molina, va participar en la batalla de l'11 de septimbre de la diada de Catalunya. Li pregue perdone les incorreccions que puga tindre el meu missatge, pues no sóc catalano parlant i he utilitzat un traductor per a traduir el meu missatge del castellá al català. Reba una cordial salutació.
|
ANTONI (9-1) - Hola Ramon; Teniu alguna informació en relació a aquesta casa? Casassaies a Rocafort prop de Manresa i sobre l'Hostal de Sant Jaume de Vallhonesta?. Recollim bàsicament imatges, i jo procuro aportar alguna informació que no sempre es troba asequible. Ens agradaria fer algun petit reportatge -imatge i so- però més enllà de la nostra imaginació fertil, no tenim recursos. Les sortides som sempre únicament d'un mati, i les fem persones d'edat mitjana d'uns 50 anys, de vegades algun de 70 o més veterà encara. Moltes de les meves històries -sense imatge- les pots trobar a internet, t'enviare un enllaç. Gràcies per endavant.
|
VICENT (20-1) - Cisterna, La: Revista local de Xeresa -Comarca de La Safor- País Valencià. L'edita el "Centre d'Estudis i Investigacions Xeresans", CEIX. També en format digital a la web.
|
EDDY (6-3) - Bonjour, je recherche des renseignements sur Monroger, Guiu. Teòleg. Merci de France.
|
JORDI (6-3) - Jaume Grau i Casas - He vist el que hi ha sobre ell: només 1896-1951. No sé si penseu publicar res més. De moment, el meu avi va morir a València l’any 1950, no el 51. |||| (7-3) - Resulta que fa poc més d’un any mon pare em va donar diverses caixes amb escrit del meu avi Jaume (ell va morir 7 anys abans que jo naixés) i em va dir que en fes el que volgués. Hi ha cartes, memòries de presó i de camps de concentració, a més de teatre, poesia, divertiments i assajos. En el procés de classificació i de cerca de contactes per dipositar-ho, vaig entrar a Google i hi vaig buscar “Jaume Grau Casas” i “Kataluna Antologio”. Estiguí llegint i imprimint coses i en trobí la vostra. Com que la data i lloc de la defunció està malament us ho vaig dir.
|
WIFREDO (25-3) - Muy Estimados Sras. y Sres., He encontrado vuestra página Web muy interesante y los felicito por el enorme trabajo realizado hasta la actualidad. En especial me interesa la ampliación de información de una linea que publican bajo "Sant Antoni": la línea en cuestión: "Sant Antoni, marquesat de Títol de Catalunya, concedit el 1914 a Narcís Sicars i Salvadó". Mi pregunta es: de donde han obtenido esta información, y si aun existe si está a disposicion de publico en general o si me puede ser proporcionada por vosotros, y por último de que Sant Antoni se trata, donde queda aquel Marquesado? Cualquier información al respecto me será muy útil. Agradeciendoles de antemano las molestias ocasionadas, reciban un saludo cordial.
|
MARTA (27-3) - Benvolguts: estic buscant informació del pintor Bartomeu Ribo - Madrid 1835, que era d'origan català i va participar en la decoració del Liceu, agrairè qualsevol informació. Cordialment.
|
ORIOL (5-4) - Hola, voldria poder començar marcant les meves dades per a poder anar retrocedint en les meves ascendències: Oriol G. i R., Enginyer industrial. Països catalans. B (l'enviaré aviat).
|
LLUÍS (7-4) - Benvolguts, Us felicitem per aquesta fantàstica iniciativa. Nosaltres som una associació registrada que simula l'activitat d'una línia aèria virtual dels Països Catalans: Línies Aèries virtuals dels Països Catalans - Catalonian Airlines. Una de les feines que faig a la nostra aerolínia és pintar els avions amb els nostres colors i als darrers avions que he pintat ja els he donat nom de personatges eminents dels Països Catalans (Jaume I El Conqueridor, Violant d'Hongria, Elisenda de Montcada i Dra. Maria Àngels Cardona). Atès que estic fent el repintat de tota la flota i que ens queden alguns avions per "batejar" vaig ensopegar amb la vostra pàgina on espero trobar noms de dones singulars d'arreu dels Països Catalans. El meu suggeriment seria el de poder fer una ordenació de la base de dades per diferents criteris atès que en aquests moments, per exemple, m'interessa trobar dones d'arreu menys de Catalunya Sud per donar noms de persones de tots els territoris als nostres avions i una ordenació per "Situació" i "Biografies" seria d'allò més útil. Altre cop enhorabona. Cordialment.
|
FRÉDÉRIC (15-4) - Sr. Bon Dia, Soy estudiant a la Universitat de Perpinya. Preparo una tesi sobre els pintors del departament dels Pirineus Orientales (1850-1950). Vaig veure en una llista de presos espanyols que es va internar a Bas i Blasi, Martí (Barcelona, 1910 - París, França, 1966) Pintor i dibuixant en el camp de Saint-Cyprien (Sant-Cebrià) 1939 (França: departament del Pirineus-Orientals 66). podrien confirmar-me aquesta informació. Vulgueu excusar el meu català. El parlo bé però ho escric amb més dificultat. Els agraeixo la seva ajuda.
|
MARGARIDA (18-4) - Benvolguts, Felicitats per la vostra web, molt completa i interessant. Des de la Fundació, us voldriem indicar les dades que us falten en referència als germans Lluís i Manuel Folch i Torres: Manuel (1877-1928) - Lluís (1879-1946): pedagog i crític d’art. Gràcies!.
|
JACINTO (2-5) - Coneixeu la nostra pàgina sobre Vila-real?. Per si us serveix, estem replegant en format enciclopèdic molta informació sobre la nostra ciutat, que posem al vostre abast. Salutacions.
|
JUAN (2-5) - Compatriotes, He observat els següents errors al web sobre els PPCC de Senselimits.org. En concret: Els enllaços als continguts de la lletra Q estan malament i porten als tres primers de la lletra P - Hi ha tres pàgines que estàn malament/incomplerta. De res; gràcies a vosaltres per oferir aquest servei.
|
NÚRIA (15-5) - Bones, m'agradaria que em donéssiu més informació sobre: Rabassa i Dalmau, Joan Maria (Barcelona, 1880 - ? ) Escriptor, que teniu a la llista. El fet és que tinc un llibre d'aquest escriptor a casa de 1905 i s'anomena El Bosch: és una mena de reivindicació per tal de salvaguardar i defensar els boscos de Catalunya, fa al.lusions a les lleis i ordenances dictades aleshores i també afirma una gran preocupació pel manteniment de l'agricultura. Tot plegat és força interessant, més tenint en compte els temps que corren avui en dia. Amb tot penso que aquesta obra mostra uns preocupació avui gens oculta i que ja aleshores es donava pels catalans; la protecció dels boscos de la terra i el que això significa. En fi, sense voler allargar-me, espero que em pugueu facilitar quelcom o si més no un arxiu per anar a consultar jo mateixa. Moltes gràcies per avançat.
|
NÚRIA (23-5) - Bon dia! He vist a la vostra pàgina web que publiqueu informació de la Sra. Carme Boyé nascuda a Samalús l'any 1910. Com a veïna de Cànoves i Samalús voldria tenir més informació sobre aquesta biografia i per això contacto amb vosaltres. Moltíssimes gràcies per endavant. (24-5) - Moltíssimes gràcies per la informació i per la ràpida resposta, Ramon! Que tinguis un molt bon dia!.
|
FRANCESC (30-5) - Srs.: Estic fen l'historia de la meva familia, que te els origens a Guàrdia de Noguera (abans de Tremp). Com podria optenir tota l'informaciò sobre aquesta Masia de Miravet?. Em consta que actualment esta en runes. Els agraïre tota sugerencia de recerca i informaciò. Els saluda att.
|
THOMAS (3-6) - "Sords Poble del mun. de Cornellà del Terri (Gironès)". Hola. Heu errat la comarca. Es troba al Pla de l'Estany.
|
MARC (3-6) - Hola, bona tarda: Estic fent una recerca, un arbre genealògic, i m’he trobat amb el cognom Homdedeu, però em falten dades per saber si hi ha alguna relació o no, es a dir, tinc dos avantpassats amb dit cognom, però no se si, per exemple, tenen relació amb, per exemple, Josep d’Homdedeu. I no trobo massa informació sobre aquest cognom. Em podrien indicar com aconseguir-la?. Gràcies i salutacions.
|
MANUEL (5-6) - Busque l'email de l'Associació Catalans a Roma. Hi ha diverses webs que en parlen, però cao ni una ens dóna el correu electrònic per poder contactar-los. Atentament. |||| (30-6) – Moltes gràcies.
|
PEPE (8-6) - No fiqueu als valencians dins del payasos catalans, les mentires no son bones. |||| (11-6) - Estimat senyor Ramon: Mai podre estar d'acord en voste ja que la premisa primera que mante eixa historia comuna, per la que la cultura catalana, i molt meins la llengua catalana siga la cultura i la llengua dels valencians, no la veig,.Jo podre parlar paregut als catalans pero vullc tindre la meua propia identitat com he tingut sempre i no estar depenent de lo que marque el institut d'estudis catalans. Vullc tindre la meua identitat com valencia i no formar par del invent dels paisos catalans. En la comunitat valenciana eixe terme de paisos catalans no es pot admetre. Com voste sabra el terme de pais valencia l'empleen persones i entitats afins al seu pensament pero que representen a una part molt xicoteta de la poblacio. La inclusio de persones naiscudes a terres valencianes en la historia dels paisos catalans es sencillament una falsetat ja que ells mateixos mai tindrien consciencia de formar part de eixe hipotetic territori ja que en aquells temps eixe concepte encara no s'habia inventat. Una salutacio.
|
PEPE (14-6) - Supongo que los datos de la Comunidad Valenciana los pones aquí con la intención de justificar esa entelequia que nunca ha existido y que llamas Paises Catalanes. Pero que sepas que el que aparezcan municipios como el mio en esa página insulta tanto a la inteligencia como al 95% de los que vivimos en ellos. Si no te lo crees, mira los datos de las últimas elecciones y veras los votos que han tenido en la Comunidad Valenciana la gente que piensa como tu. Un saludo.
|
RAFA (20-6) - Saludos al responsable de la página de los Paisos catalanes que acabo de consultar y una duda: al hablar de Arnau de Peralta, dice que nació en Peralta de la Sal, dentro a La Litera, y que murió en Zaragoza, perteneciente a Aragón, pero ¿Peralta de la Sal no es una localidad administrativamente circunscrita a Aragón o a los reyes del reino de Aragón desde la conquista cristiana en el siglo XI, ostentándola tan sólo como honor los condes de Urgell algo después y hasta el siglo XIII?. Por cierto jamás ha existido una Corona catalano-aragonesa, por mucho que lo repitáis. En contratos sociales basados en la razón y lo razonable son las comunidades científicas las que dictaminan verdades científicas y/o culturales y el término sólo se emplea con un sentido político y colonialista, y el colonialismo es bastante facha, algo que también va en declive, aunque no lo parezca. Quien no conoce no ama y quien no ama no tiene. El resto es manipulación, ingenuidad y total ausencia del respeto que reclamáis para vosotros mismos. Lo dicho, saludos plurales.
|
RAFAEL (29-6) - No he trobat el meu municipi: Castelló de la Ribera (46270) comarca de la Ribera Alta al País Valencià. Tenim un xicotet problema en el nom, l’actual nom és castellà “Villa Nueva de Castellón” amb el qual no estem conformes (els nacionalistes) ja que pensem que el seu nom real i natural (topònim) és Castelló de la Ribera. |||| (29-6) - Moltes gràcies per la seva atenció.
|
Tots els missatges anteriors s'han contestat el més ràpid i millor que s'ha sapigut.
Si tenen alguna pregunta, dubte o estàn interessats en qualsevol qüestió, poden enviar un .

|