A ] B ] C ] D ] E ] F ] G ] H ] I ] J ] K ] L ] M ] N ] O ] P ] Q ] R ] S ] T ] U ] V ] W-Z ]

Inici ] Entrada ] Calendari ] Bibliografia ] Enllaços ] Suport ] [ Consultes ] Efemèrides ] Responsable ] [ Bloc ]             

Missatges rebuts durant l'any 2008

Preguntes, comentaris, dubtes, lloançes o crítiques sobre aquest portal que s'han rebut.

Sempre és molt interessant conèixer les opinions dels visitants i amics.

Any 2006 ] Any 2007 (1) ] Any 2007 (2) ]

JULIA (3-1) - Benvolguts, Els felicito per la profitosa iniciativa d'elaborar aquesta base de dades dels Països Catalans. Tanmateix, hi he trobat a faltar, entre els escriptors i poetes contemporanis, tres autors amb obra abundant i prou reconeguda com són Cèlia Sánchez-Mustich (Barcelona 1954); David Castillo i Buïls (Barcelona 1961) i Miquel-Lluís Muntané i Sicart (Barcelona 1956). Em permeto, doncs, proposar-los que els incloguin. Ben atentament. |||| (4-1) - Benvolgut Ramon. Pel que fa a les dades relatives als tres autors que li proposava d'incloure al directori, es poden trobar tant al web "Qui és qui" elaborat per la Institució de les Lletres Catalanes, com a les "Pàgines d'autor" de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, dels quals adjunto els enllaços. A més d'això, és fàcil de trobar-ne més informacions mitjançant els buscadors d'internet. Cordialment.

EVA (5-3) - Hola, Fa mig any que estic realitzant l'estudi genealògic de la meva família. Cercant una dada he anat a parar a la vostra pàgina web i m'ha semblat molt interessant la recopilació que n'esteu fent. Si us interessa tinc vàries dades biogràfiques que no hi consten o que són incompletes. Per exemple que en Josep Boneu i Pi era el comte de la Coromina i que va morir a Gènova desterrat... Si us pot interessar altres dades també us les faré arribar. Ja direu i enhorabona per la web.

MODEST (20-3) - Amics, Us felicito cordialment per la iniciativa. Com a president del Patronat d'Estudis Osonecs us comunico que el nom exacte actual és aquest: Patronat d'Estudis Osonencs (no Ausonencs com poseu). La data de fundació és correcta. Potser valdria la pena de posar dues dades importants. Publica des de 1952 sense interrupció una revista d'investigació per nom AUSA. El dit Patronat és propietari i curador del Temple Romà de Vic, edifici en gran part del s. II dC, sala polivalent on es fan exposicions, conferències, concerts, etc... Gràcies pel vostre esforç. |||| (23-3) - Benvolgut Ramon, Moltes gràcies per la correcció, ampliació i rapidesa. Encara unes precisions més. AUSA és una publicació semestral d'investigació comarcal i general, primer forçosament bilingüe i totalment en català des de finals de la dècada de 1960, del Patronat d'Estudis Osonencs. Patronat d'Estudis Osonencs. Se us ha escapat una petita falta. Ha de dir "per fomentar l'estudi i la investigació (no l'investigació) comarcals i generals. Potser convindria també posar que és una entitat associativa. Si voleu més informació sobre el Patronat d'Estudis Osonencs la trobareu a http://www.patronatestudisosonencs.cat/. També podríeu incloure aquesta adreça entre la informació que doneu. Gràcies una vegada més pel vostre esforç. La vostra iniciativa i la nostra entitat es mantenen gràcies al treball i a les aportacions econòmiques dels que en formem part.

SEBASTIÀ (12-4) - Agrairia m'informessin on puc cercar documentacio i l'obra i/o biografia... de Ramon de Vilana-Perles i Camarasa, primer marquès de Rialb 1710, notari. i la seva nissaga. Era fill d'Oliana (jo tambe) i estic fent una recerca seva. Tinc poca informacio "ja tinc el llibre d'en Lluc, "la alternativa catalana") pero no els seus textos etc. Gracies.

JOANA (18-6) - Bona tarda: Escric desde Mallorca. He visitat la seva pàgina web i l'he trobada molt interessant. M'agradria poder contactar amb un senyor que es diu Gil i que va deixar una nota el seu llibre de visites en relació als Asprer. Aquest Asprer del qual ell parla és, també, avant-passat meu. Me podria donar el seu email o donar-li el meu a ell?. Mil gràcies. ||||  (20-6) – Moltes gràcies!.

LLUÍS (4-7) - Respecte al tenor mataroní Amadeu Casanoves i Rovira pots afegir que l'any 1961 va gravar un disc de referència pels amants de l'opereta Catalana "Cançó d'amor i de Guerra" de Rafael Martínez Valls, acompanyat de Lina Richarte i del gran baríton barceloní Manuel Ausensi. Hi ha una gravació posterior d'en Josep Carreras, la Montserrat Caballé i en Vicenç Sardinero, però aquesta ja no es pot considerar de referència, encara que la qualitat de les veus sigui més bona...(?) ja ho té això l'art, oi?. Per cert, en l'apartat de Manuel Ausensi (baríton), penso que hi ha poca cosa per la magnitud del personatge. Va gravar infinitat de discs de Sarsueles que avui dia també es consideren de referència. Bé, ja no t'empipo més i endavant amb la Web!!. Lluís Masimon (cognom estrany, oi? aquest no el tens. És únic de la meva família, i és català. Hi ha la vessant amb dues esses; també són de la mateixa família. Prové d'un tal Simon, d'això fa molts anys, que va comprar un mas; el "Mas Simon". I d'aquí ve Masimon o Massimon. El fet de tenir una o dues esses és degut a un error del funcionariat franquista).

MIQUEL (12-7) - Acabo de topar amb la seva web no ha pensat a volcar tota aquesta informació a la viquipèdia?. jo en sóc un feble col·laborador, però crec que el que m'hi ha mogut és el mateix esperit que a vostè: conèixer el meu país i deixar-ho tot ben apuntat. Crec que amb la viquipèdia el seu treball agafaria més volada, estaria més estructurat i col·laboraria a millorar un projecte que ja és molt bo. Hi ha pensat en tot plegat? sincerament, com a usuari de la viquipèdia l'hi animo. Pensiu-ho bé, de ben segur que no seria lúnic que li ho agraís. Ànims i mercès pel seu esforç!.

LLUÍS (12-7) - Benvolgut senyor Piera. Primerament, permeteu-me felicitar-vos per aquesta enorme i, al meu parer, utilíssima tasca de recopilació d'informació. A nosaltres, com associació sense afany de lucre, ens ha estat de molta utilitat per algunes coses i ara que sé que és una tasca unipersonal, entenc que no tingueu els mitjans materials per tal de millorar les eines de cerca que facilitarien la localització en la base de dades d'informació que li interessa al visitant. Jo us suggeriria que us poseu en contacte amb l'Institut d'Estudis Catalans. Si us sembla, incloiu en el contingut del missatge que jo mateix us ha suggerit que us possessiu en contacte amb ells per si l'IEC pot ajudar-vos de forma directa o bé donar-vos més alternatives. Espero sincèrament haver pogut fer-vos algun servei i si penseu que puc ajudar-vos de forma directa, no dubteu en posar-vos en contacte amb mi. Cordialment.

JOSEP (12-7) - Amb el què podem ajudar nosaltres si voleu (tampoc tenim cap mena de subvenció...) és a difondre les vostres dades en tota mena de formats (ara mateix estic preparant widgets de google per exemple). Sempre que siguin fàcilment consultables o importables. Particularment aquesta relació d'Efemèrides és quelcom que pensavem de fer algun dia, si ja està fet i és de lliure ús ho podem emprar per promocionar el vostre portal?. A disposar. |||| (12-7) - De res a disposar. M'agrada molt la iniciativa. Miraré de fer quelcom aquest estiu. Teniu les efemèrides en algun llistat de text, o de full de càlcul, o rss? per no haver-les d'anar copiant manualment de la pàgina web... Salutacions. |||| (14-7) - No patiu, ja ho volcaré manualment copiant i enganxant i si de cas ho reconstruiré. He pensat de fer un gadget de google perquè la gent se'l posi a la seua web o blog i l'hi mostri alguna de les efemèrides del dia, a l'atzar. Quan tingui un moment ho faig i us ho mostro. Moltes gràcies!.

JAUME (13-7) - Benvolgu Ramon, Gràcies per la informació. Sens dubte la tindré a mà. Volia comentar-te també que l’enllaç a efemérides no em funciona, tot i que hi he arribat des de dins de la teva web. Salut i força!.

CERCAT (15-7) - Benvolguts. Gràcies per la vostra información que ja ha estat inclosa i felicitats pel vostre treball al servei del país. En aquest moment no oferim notícies, i això del reportatge de moment no podrà ser. Prenem nota per un futur. En aquests moments estem absorvits, preparant la nova versió del motor de cerca, disseny, continguts, etc. del nou cercador català CerCAT 2009, que volem obrir properament. Per cert dir-vos també que ens ha sobtat una mica que CerCAT no està en el vostre llistat de recursos, ja que actualmente som l’únic cercador del país de recursos en català. Els cercadors catalans que referencieu no són cercadors de webs en català, sino en qualsevol llengua.

VICENT (15-7) - Benvolgut En Ramon Piera. T'envie dades per si de cas t'interessen. A Xeresa (comarca de la Safor i província de València), el dia 4 de gener  de 1932, una manifestació de treballadors que sol·licitaven millores en la seua precaria situació laboral fou reprimida per la Guardia Civil amb el resultat de 4 morts i 13 ferits. Al poble aquest fet és conegut com "Els successos". Més informació a la pàgina web: http://www.aldeaglobal.net/xeretec/cisterna/cister08.htm. Salutacions cordials.

PEP (27-8) - Hola. tot viatjant per Internet m'he topat amb la vostra pagina. Per cert aprofito per felicitar-vos la iniciativa. El fet es q he topat amb un article que parleu de la parroquià de Correà la qual roman segregada al municipi de Montmajor (al vostra article diu que pertany a l'Espunyola). Salut i fins un altre.

JOSEPSrs: Cercava qualque cosa sobre un llogaret de Mallorca, Biniali, del municipi de Sencelles. També m’interessa quelcom sobre Leidrat, bisbe de Lió, al s. VIII. Moltes gràcies i disposau. |||| (3-9) - Moltes gràcies. Heu estat molt amable i eficaç. Fins fa poc no coneixia el vostre treball, que admir molt. Esper que tot dignifiqui més la nosta cultura.

MARTA (27-9) - Bon dia, He estat consultant la vostra pàgina i no he vist cap entrada sobre "Famada". Teniu alguna dada sobre l'origen d'aquest cognom o coneixeu el significat de la paraula?. Moltes gràcies.

GEMMA (22-10) - Jaume Planas Gallés, neix a 1926 i mort 1988/1996, primera data l'aparta de poder pintar. Premis a paisatges, figura i composicions, molt fort amb Rambles. Salutacions.

Tots els missatges anteriors s'han contestat el més ràpid i millor que s'ha sapigut.

Si tenen alguna pregunta, dubte o estàn interessats en qualsevol qüestió, poden enviar un .Inici pàgina

A ] B ] C ] D ] E ] F ] G ] H ] I ] J ] K ] L ] M ] N ] O ] P ] Q ] R ] S ] T ] U ] V ] W-Z ]

Logo de Dades dels Països CatalansEntrada ] Calendari ] Bibliografia ] Enllaços ] Suport ] [ Consultes ] Efemèrides ] Responsable ] [ Bloc

© 2006-2016 / Ramon Piera i Andreu ---- Llicència Creative Commons