A ] B ] C ] D ] E ] F ] G ] H ] I ] J ] K ] L ] M ] N ] O ] P ] Q ] R ] S ] T ] U ] V ] W-Z ]

Inici ] Entrada ] Calendari ] Bibliografia ] Enllaços ] Suport ] Consultes ] Efemèrides ] Responsable ] [ Bloc ]             

El meu somni és el de Picasso; tenir molts diners per viure tranquil com els pobres. (Fernando Savater)

FEDERACIÓ D'ENTITATS EXCURSIONISTES DE CATALUNYA   (FEEC)

(Catalunya, 1930 - )

Agrupació d'entitats excursionistes

escut de la Federació d'Entitats Excursionistes de CatalunyaTambé agrupa els practicants d'esports i activitats de muntanya (escalada, excursionisme, esquí de muntanya, alpinisme, bicicleta de muntanya, etc).

S'organitza territorialment en dotze delegacions arreu de Catalunya i comprèn diverses comissions tècniques, que són el Comitè Català de Campaments, el d'Escalada Esportiva, el d'Esquí de Muntanya, el de Marxes, el de Ral·lis de Muntanya, el de Refugis i el de Senders.

També està capacitada per a la formació específica a través de l'Escola Catalana d'AltaInici pàgina Muntanya (ECAM), per a l'organització dels Campionats de Catalunya i de la Copa Catalana de les diferents disciplines, a més de tenir competències sobre les seleccions catalanes de curses de muntanya, d'esquí de muntanya i d'escalada esportiva.

Des del 1966 edita la revista "Vèrtex", i des dels finals dels anys 1990 publica el "Butlletí de la FEEC".

L'any 2000 aplegava més de 300 entitats i tenia més de 13.000 llicències federatives emeses. El mateix any fou la primera federació esportiva catalana reconeguda oficialment com a membre d'un organisme federatiu internacional, la Unió Internacional d'Associacions d'Alpinisme (UIAA).

El precedent de la FEEC fou la Lliga de les Societats Excursionistes de Catalunya, la qual després de la Dictadura de Primo de Rivera, el 1930 restablí les seves funcions i adoptà el nom actual, sota la presidència del CEC, que exercia Francesc Maspons i Anglasell.

Després de la guerra civil la FEEC fou clausurada, fins que el 1977 les entitats excursionistes decidiren recuperar la denominació del 1930 i dotar-se d'un nou estatut, que fou adaptat als neus temps i legislacions abans d'ésser aprovat el 1991.

FEEC

Tornar a DadesCat

Inici pàgina

A ] B ] C ] D ] E ] F ] G ] H ] I ] J ] K ] L ] M ] N ] O ] P ] Q ] R ] S ] T ] U ] V ] W-Z ]

Logo de Dades dels Països CatalansEntrada ] Calendari ] Bibliografia ] Enllaços ] Suport ] Consultes ] Efemèrides ] Responsable ] [ Bloc

© 2006-2016 / Ramon Piera i Andreu ---- Llicència Creative Commons