A ] B ] C ] D ] E ] F ] G ] H ] I ] J ] K ] L ] M ] N ] O ] P ] Q ] R ] S ] T ] U ] V ] W-Z ]

Inici ] Entrada ] Calendari ] Bibliografia ] Enllaços ] Suport ] Consultes ] Efemèrides ] Responsable ] [ Bloc ]             

El cor té raons que la raó ignora. (Blaise Pascal)

MUSEU COMARCAL DE LA GARROTXA

(Olot, Garrotxa, 1981 - )

Museu

Museu Comarcal de la Garrotxa (Olot) És una secció del Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Inicialment, tenia la seu a l'edifici neopal·ladià (1854) de la ciutat i incorporà el fons provinent del Museu d'Art Modern d'Olot.

L'any 1987 inaugurà nova seu i noves dependències a l'antic hospici d'Olot. Aquest edifici acull les sales d'exposició permanent dedicades a l'activitat artística de laInici pàgina comarca entre final del s XVIII i mitjans del s XX.

La destacada col·lecció d'art dels s XIX i XX està centrada, fonamentalment, en la pintura paisatgística de l'escola d'Olot (impulsada pels germans Vayreda i Josep Berga) i els seus continuadors.

Mostra també l'escultura modernista i noucentista, al costat de la qual cal destacar la presència d'obres d'artistes reconeguts i la col·lecció de cartells modernistes del concurs dels Cigarrillos París.

Com a secció de ciències naturals, l'any 1991 fou inaugurat, a la Torre Castanys, al Parc Nou d'Olot, el Museu dels Volcans. Els seus continguts se centren en la presentació del medi físic de la Garrotxa incidint, per una banda, en els fenòmens sísmics i vulcanologics i, per l'altra en els principals ecosistemes de la comarca.

Compta amb una tercera seu a Can Trincheria, una de les cases pairals de la primera meitat del s XVIII més importants d'Olot, que ha estat habilitada com a casa-museu.

Tornar a DadesCat

Inici pàgina

A ] B ] C ] D ] E ] F ] G ] H ] I ] J ] K ] L ] M ] N ] O ] P ] Q ] R ] S ] T ] U ] V ] W-Z ]

Logo de Dades dels Països CatalansEntrada ] Calendari ] Bibliografia ] Enllaços ] Suport ] Consultes ] Efemèrides ] Responsable ] [ Bloc

© 2006-2016 / Ramon Piera i Andreu ---- Llicència Creative Commons