A ] B ] C ] D ] E ] F ] G ] H ] I ] J ] K ] L ] M ] N ] O ] P ] Q ] R ] S ] T ] U ] V ] W-Z ]

Inici ] Entrada ] Calendari ] Bibliografia ] Enllaços ] Suport ] Consultes ] Efemèrides ] Responsable ] [ Bloc ]             

Al cap i a la fi, som el que fem per canviar el que som. (Eduardo Galeano)

F O R M E N T E R A

Municipi de les Illes Balears - Comarca d'Eivissa - Província de Balears

Població: 11.545 hab (2014) - Superfície: 83,24 km2 - Altitud: ? m alt

Situació de les illes d'Eivissa i Formentera Junt amb les illes de s'Espardell, s'Espalmador i uns quants illots forma un arxipèlag al sud d'Eivisa, separada d'aquesta pels Freus.

És una illa plana, formada per dos massissos una mica elevats: sa Mola (122 m) a l'est, que forma uns impressionants espadats, i el promontori del cap de Barbaria (107 m), a l'oest, units per una llenca sorrenca d'uns 5 km que fa d'istme, on hi ha les platges de Tramuntana i Migjorn. Al nord hi ha Evolució de la població de Formentera l'estany des Peix i l'estany Pudent i, entre tots dos, el port de la Savina.

Clima subàrid i vegetació xeròfila, amb predomini de la garriga.

Agricultura de secà. Pesca i explotació de salines. A partir dels anys seixanta rebé l'impacte del turisme, que hi ha modificat el sistema tradicional de vida.

Conté els pobles de Sant Francesc, Sa Mola, Sant Ferran i els caserius de ses Salines, la Savina i es Caló.

Anomenada Pitiüsa Menor pels romans, fou abans una colònia púnica. Ocupada pels sarraïns, fou conquerida pels catalans (1235) i estigué deshabitada des de final del s XIV fins a costes i platges de Formentera (Balears) final del XVII, que tornà a ésser poblada per eivissencs. El cap del municipi és Sant Francesc de Formentera.

Dins el terme, a les terres altes de sa Mola, aInici página l'est, hi ha el far de Formentera. El port, dit de la Savina, és a la part occidental de l'illa. Dins el terme han estat trobades restes prehistòriques, púniques i romanes.

Consell Insular de Formentera - Turisme

Tornar a DadesCat

Inici pàgina

A ] B ] C ] D ] E ] F ] G ] H ] I ] J ] K ] L ] M ] N ] O ] P ] Q ] R ] S ] T ] U ] V ] W-Z ]

Logo de Dades dels Països CatalansEntrada ] Calendari ] Bibliografia ] Enllaços ] Suport ] Consultes ] Efemèrides ] Responsable ] [ Bloc

© 2006-2016 / Ramon Piera i Andreu ---- Llicència Creative Commons